Najboljše
SLADICE
BREZ GLUTENA
Kadar pomislimo na sladice verjetno najprej posmislimo na torto. Tudi v našem butiku smo začeli svojo slaščičarsko pot s tortami brez glutena potem smo ponudbi dodali dodali božanske piškote in neprestano dodajali tudi druge sladice brez glutena.
zakaj so naše najboljše?
ker ponujamo tisto kar obljubimo: 100% okus, 100% brez glutena. Sveži in moderne sladice izdelane iz lastne mešanice moke brez glutena in drugih vrhunskih sestavin. V mešanico dodamo še 10 let izkušenj in voilà…
kaj je naš bestseller?
z več kot 4000kg prodanimi so naš bestseller definitnvo piškoti brez glutena za katere lahko trdimo da so najbolje prodajani glutenfree piškoti v Sloveniji. Na voljo so tudi v spletni trgovini
ZAKAJ SMO NAJBOLJŠI
ker ponujamo tisto kar obljubimo: 100% okus, 100% brez glutena. Sveži in moderne sladice izdelane iz lastne mešanice moke brez glutena in drugih vrhunskih sestavin. V mešanico dodamo še 10 let izkušenj in voilà…
NAŠ BESTSELLER
z več kot 4000kg prodanimi so naš bestseller definitnvo piškoti brez glutena za katere lahko trdimo da so najbolje prodajani glutenfree piškoti v Sloveniji. Na voljo so tudi v spletni trgovini
Binja
UNIKATNA
GLUTENFREE SLADICA
Binje so unikatne sladice brez glutena, ki so hitro osvoja srca naših strank in tako postale dela naše redne ponudbe. V ponudbi so vedno trije okusi, dva stalana en en , ki se spreminja glede na sezono.
HRUSTLJAVA ZUNANJOST
KREMASTO POLNILO
TEKOČA SREDICA
Tart
NAŠA PRVA
GLUTENFREE SLADICA
Binje so unikatne sladice brez glutena, ki so hitro osvoja srca naših strank in tako postale dela naše redne ponudbe. V ponudbi so vedno trije okusi, dva stalana en en , ki se spreminja glede na sezono.
HRUSTLJAVA ZUNANJOST
KREMASTO POLNILO
TEKOČA SREDICA
Piškoti
NAJBOLJ
PRILJUBLJEN IZDELEK
Naši piškoti brez glutena so pred kratkim dobili novo preobleko. Vsaka vrsta pirškotov ima svoj unikaten wrap, ki poleg lepega izgleda služi kot zaščita pred odpiranjem škatle in tako zagotavlja neoporečnost vaših najljubših piškotov.
POPOLNA TEKSTURA
PRIJETNA AROMA
BOŽANSKI OKUS
SKRIVNOST
GLUTENFREE PEKE
Moka!
Kakovostne sladice brez glutena je mogoče pripraviti samo iz kakovostnih sestavin in ena najpomembnejših je zagotovo moka. Prav zato v našem butiku uporabljamo lastno mešanico brezlutenskih mok, ki se odlično obnese za vse sladke kreacije. Z vključenim receptom za piškote je sedaj po dostopni ceni na voljo tudi vam.
3,50 €
KAKO
ZAGOTAVLJAMO 100%
glutenfree
Pri proizvodnji sladic brez glutena sta varnost in neoporečnost na prvem mestu. Uporabljamo izključno certificirane sestavine brez glutena in skrbno nadzorujemo vsak korak delovnega procesa. Naše delo izvajamo v skladu s mednarodnimi smeranicami, ter smeranicami SDC in Celiac in stremimo k temu, da naši izdelki še naprej ostanejo varni.
Proizvodnja sladic brez glutena zahteva strogo urejen delovni prostor, kjer je tveganje za kontaminacijo z glutenom popolnoma izločeno. Vse površine, orodja in oprema so v naših obratih so namenjeni izključno brezglutenskim izdelkom. Naša proizvodnja sledi standardom HACCP s poudarkom na proizvoidnji živil brez glutena, kar omogoča popolno sledljivost in varnost na vsakem koraku.
Zaposleni
Zaposlujemo izključno celiakaše in poskrbimo za ustrezna izobraževanja ter spodbujamo dobre odnose, ki prinesejo deljenje izkušenj in medsebojno kontrolo. To na omogoča neprestano izboljševanje postopkov
Embalaža
Trudimo se, da vse naše izdelke zapakiramo tako, da je kontaminacija onemogočena – pri trgovinskih izdlekih za nadaljnjo so naše embalaže neprodušne in jih je mogoče oprati
TESTIRANJE
Poleg samotestiranja s hitrimi testi za ugotavljanje prisotnosti glutena naše sladice brez glutena redno testirama tudi laboratorij NZLOH.
Rezultate vedno javno objavimo.
POGOSTO
ZASTAVLJENA
Vprašanja
Ali so vaše sladice narejene v ločenih prostorih?
Vse naše sladice brez glutena so ročno izdelane v lastnih obratih v Medvodah in v Škofji Loki, kjer proizvajamo izključno sladice brez glutena.
Ali imate certifikat, ki dokazuje da so vaši izdelki brez glutena?
Ne še. Trenutno smo v sodelovajnu s SDC v postopku pridobovanja prečrtanegažitnega klasa za naše moke in piškote, v kasenejši fazi pa namarevamo prečrtani žitini klas pridobiti za večino sladic.
Ali so vaše sladice primerne za ljudi s celiakijo?
Seveda. Vsi naši izdelki so primerni za celiakaše in vse ostale, ki so občutljivi na gluten. Z rednimi testiranji in kontrolo surovin zagotavljamo 100% neoporečnost naših sladic in ostailh izdekov brez glutena
Ali so vaši izdelki sladkani s sladkorjem?
Ja, velika večina naših izdelkov je sladkana z sladkorjem ali pa je sladkor dodan v katero izmed komponent. Le malo izdelkov sladkamo z medom ali drugimi naravnimi sladili.
V primeru, da potrebujete sladico brez sladkorja vam jo lahko izdelamo po naročilu.
Ali vaše sladice vsebujejo oves?
Ne v nobenemu od naših izdelkov ne uporabljamo ovsa. Oves se smatra kot tvegano živilo, ker je velikokrat navzkrižno kontaminiran in ker naravno vsebujej avenin – beljakovino, ki je po strukturi zelo podobna glutenu in lahko pri celiakaših povzroči reakcijo (sicer zelo redko). Oves, ki ima na embalaži prečrtan žitni klas je sicer OK, vendar se ga pri nas rajši izogibamo.
Ali so sladice brez glutena drugačne od ''navadnih'' po okusu / teksturi?
Pri peki brez glutena je sicer težje doeseči elastičnost in zračnost testa vandar je z dobrimi recepturami in izkušnjami to vsekakor mogoče. Naše sladice se zato nikakor NE razlikujejo od tisktih, ki gluten vsebujejo.
Ali so vaše sladice brez glutena primerne tudi za ljudi z alergijami na oreščke/mleko/jajca?
Vsi naši izdelki so sicer 100% brez glutena, žal pa ne tudi brez ostalih alergenov. V zadnjem času aktivno povečujemo ponudbo veganskih in izdelkov brez mlečnin. Torte po naročilu pa so vsekakor na voljo tudi brez alergenov.
Ali proizvajate izključno sladice?
V našem butiku (ki zares sploh ni več butik) proizvajamo široko paleto izdelkov brez glutena. Poleg sladic pečemo tudi kruh (svež in za dopeko) in se vedno bolj posvečamo razvoju slanega programa. V naši spletni trgovni pa se že sedaj nahja precej različnih izdelkov brez glutena.
Kakšne so vaše cene, ali so višje kot pri ''navadnih'' izdelkih?
Sladice brez glutena imajo ponavadi resnično višjo ceno od tistih, ki glutena ne vsebujejo vendar smo se odločili, da sami ne sledimo temu ”trendu”. Cene naših sladic zato ostajajo enake cenam sladic, ki gluten vsebujejo.