...

Pogosta

  vprašanja

Ali so vaše sladice narejene v ločenih prostorih?

Vse naše sladice brez glutena so ročno izdelane v lastnih obratih v Medvodah in v Škofji Loki, kjer proizvajamo izključno sladice brez glutena.

Ali imate certifikat, ki dokazuje da so vaši izdelki brez glutena?

Ne še. Trenutno smo v sodelovajnu s SDC v postopku pridobovanja prečrtanegažitnega klasa za naše moke in piškote, v kasenejši fazi pa namarevamo prečrtani žitini klas pridobiti za večino sladic.

Ali so vaše sladice primerne za ljudi s celiakijo?

Seveda. Vsi naši izdelki so primerni za celiakaše in vse ostale, ki so občutljivi na gluten. Z rednimi testiranji in kontrolo surovin zagotavljamo 100% neoporečnost naših sladic in ostailh izdekov brez glutena

Häner HX700A Hydraulikhammer ohneAli so vaši izdelki sladkani s sladkorjem?

Ja, velika večina naših izdelkov je sladkana z sladkorjem ali pa je sladkor dodan v katero izmed komponent. Le malo izdelkov sladkamo z medom ali drugimi naravnimi sladili. 
V primeru, da potrebujete sladico brez sladkorja vam jo lahko izdelamo po naročilu.

Ali vaše sladice vsebujejo oves?

Ne v nobenemu od naših izdelkov ne uporabljamo ovsa. Oves se smatra kot tvegano živilo, ker je velikokrat navzkrižno kontaminiran in ker naravno vsebujej avenin – beljakovino, ki je po strukturi zelo podobna glutenu in lahko pri celiakaših povzroči reakcijo (sicer zelo redko). Oves, ki ima na embalaži prečrtan žitni klas je sicer OK, vendar se ga pri nas rajši izogibamo.

Ali so sladice brez glutena drugačne od ''navadnih'' po okusu / teksturi?

Pri peki  brez glutena je sicer težje doeseči elastičnost in zračnost testa vandar je z dobrimi recepturami in izkušnjami to vsekakor mogoče. Naše sladice se zato nikakor NE razlikujejo od tisktih, ki gluten vsebujejo. 

Ali so vaše sladice brez glutena primerne tudi za ljudi z alergijami na oreščke/mleko/jajca?

Vsi naši izdelki so sicer 100% brez glutena, žal pa ne tudi brez ostalih alergenov. V zadnjem času aktivno povečujemo ponudbo veganskih in izdelkov brez mlečnin. Torte po naročilu pa so vsekakor na voljo tudi brez alergenov.

Ali proizvajate izključno sladice?

V našem butiku (ki zares sploh ni več butik) proizvajamo široko paleto izdelkov brez glutena. Poleg sladic pečemo tudi kruh (svež in za dopeko) in se vedno bolj posvečamo razvoju slanega programa. V naši spletni trgovni pa se že sedaj nahja precej različnih izdelkov brez glutena.

Kakšne so vaše cene, ali so višje kot pri ''navadnih'' izdelkih?

Sladice brez glutena imajo ponavadi resnično višjo ceno od tistih, ki glutena ne vsebujejo vendar smo se odločili, da sami ne sledimo temu ”trendu”. Cene naših sladic zato ostajajo enake  cenam sladic, ki gluten vsebujejo.

Zgoraj lahko najdete odgovore na nekaj najbolj pogosto zastavljenih vprašanj. Če želite dodatne informacije raziščite našo spletno stran ali nam

zgoraj je nekaj najbolj pogosto zastavljenih vprašanj, če želite dodatne informacije raziščite našo spletno stran ali pa nam